Enligt analysföretaget Mediavisions mätning år 2016 tittar fler personer på esport jämfört med på den traditionella sporten online. Det vill säga fler personer följer esport än till exempel hockey eller fotboll. Även rapporteringen om esport nyheter ökar i Sverige, vilket är ett tecken på att esport sverige är här för att stanna.

Nyheter om esport

Bland esport nyheterna kan vi läsa att ett helsvenskt lag med sju spelare deltagit i en CS:GO-turnering. Turneringen är ett Dreamhack-event och är en höjdpunkt varje år. Två svensklag gick vidare från gruppspelet till semifinal och där även helsvenska laget x6tence Galaxy. Heroic blev gruppsegrare. Dock blev det tufft för svenskarna i slutspelet där de förlorade bägge sina matcher och slutade på en delad tredje- och fjärdeplats. Svensklagen Heroic och x6tence Galaxy kammade hem i runda slängar 100.000 kronor i prispengar. Som slutsegrare stod starka ENCE sSports som enkelt besegrade Bravado Gaming som slutade två. Prissumman för ENCE sSports blev 500.000 kronor.

Hur vet man vilka esport event som finns och hur kan man följa dem? Det finns esport-kalendrar som är hyfsat uppdaterade om esport event på olika platser som man kan kolla in. Det enklaste sättet är väl att söka på nätet och klicka sig vidare. Speltillverkarna anordnar olika events på olika platser. Det finns även en handbok för arrangörer att titta i som ett underlag för att kunna erbjuda ännu bättre events inom esport. Då intresset för esport växer är det bra att även tillgängliga events är bra organiserade så att upplevelsen blir så bra som möjligt.

Esport på TV

Med det ökande intresset för esport ökar även rapporteringen om esport nyheter. De flesta större nyhetsredaktionerna återger de större tävlingarna och turneringarna. En del större events sänd även på TV, tex på SVT. Dock sker den största återgivningen av eventen online, som lockar ett par hundratusen åskådare dagligen bara i Sverige

ökad rapportering Esport nyheter events